3/3
Znanje
4/4
Kondicija

Ama Dablam sam po sebi pravzaprav ne rabi posebne predstavitve. Gre za eno markantnejših gora doline Khumbu. S svojimi 6812 metri je sicer precej nižji od okoliških gora kot so Everest, Lhotse ali Nuptse. A za nekatere je to najlepša gora. Plezanje na Ama Dablam je lahko resen izziv vendar je gora opremljena s fiksnimi vrvmi. S tem je gora kljub težavam dostopna tudi za plezalce z manj izkušnjami. V vsakem primeru pa so osnovne plezalske in gorniške izkušnje osnova za učinkovit in varen vzpon na goro.

Na 25 dnevni odpravi, ki jo organiziramo jeseni, bomo združili dve ekipi. Tisto, ki bo na goro plezala samostojno, ter tisto, ki bodo plezali v spremstvu gorskega vodnika.

 

 

 

 

Cena:

Brez spremstva vodnika na samem vzponu: 5100 EUR na osebo
S spremstvom vodnika: 7100 EUR na osebo

Unguided: 5100 EUR per person
Guided: 7100 EUR per person

Datum: 15 oktober – 8 november (KTM-KTM): skupaj 25 dni.

Za izvedbo programa mora biti prijavljenih 8 ljudi.

Program

1.-2. dan: Katmandu

Čas v Katmanduju bomo izkoristili tako za kakšen kulturni izlet prestolnice Nepala, kot predvsem za to, da se med seboj spoznamo kot ekipa.

3.-10. dan:  Treking do baznega tabora

Iz Katmanduja letimo v Luklo, malo vasico ki je naše izhodišče za dolino Khumbu. Pot nas pelje prek vasi Phakding, Namche, Tengboche in Dingboche. Od tam, namesto da bi zavili proti baznem taboru, se odločimo za daljšo pot prek sedal Kongma La (5500m) do vasice Lobuche. Tako bomo treking kar najbolje izkoristili za boljšo aklimatizacijo v višino, pe predno prispemo v sam bazni tabor. To nam bo precej olajšalo vse aktvinosti na sami gori.

11.-22. dan: Ama Dablam

Bistvo naše odprave. Po namestitvi v baznem taboru bomo nadaljevali z našo aklimatizacijo na gori, kjer se bomo spoznali s tehniko ter taktiko vzpona. Vzpon na vrh vsekakor ne bo lahka stvar, bo pa za vse prvovrstna pustolovščina in izkušnja.

23.-24. dan: Sestop do Lukle

Po vzponu na Ama Dablam bomo sicer nekoliko utrujeni, a dovolj dobro aklimatizirani, da nam sestop nazaj do Lukle v dveh dneh ne bo predstavljal težav.

25. dan: Katmandu

V Katmanduju si boste lahko privoščili nekaj več časa za oddih in podoživljanje vseh hribovskih doživetij in občutkov.

Sočasno organiziramo dve skupini plezalcev. Ena skupina bo ‘vodena’ tudi na sami gori, druga, ‘nevodena’ bo plezala na goro samostojno. Razen samega plezanja si bomo vsi udeleženci delili vso logistiko, dostop do baznega tabora, svetovanje naših vodnikov glede taktike in načina vzpona ter dobro energijo in družbo. Cenovna struktura dveh skupin je naslednja:

‘vodena’ skupina
7100 EUR na osebo
‘nevodena’ skupina
5100 EUR  na osebo
vodenje na gori (razmerje 1:2)
dovoljenje za goro, takse, stroški zveznega oficirja
4 nočitve v  2* hotelu z zajtrkom
notranji leti (KTM – Lukla – KTM)
Kuhar in ostalo osebje v baznem taboru
Nosači v in iz baznega tabora (50 kg/osebo)
bazni tabor (1 šotor na osebo)
Elektrika na solarne celice.
Medicinski kisik v baznem taboru
transporti od letališča do hotela


 V ceno ni vključeno:

  • Zavarovanje za reševanje
  • Osebna plezalna oprema
  • šotor in hrana za na goro
  • obroki v Katmanduju (razen zajtrkov)
  • mednarodna letalska karta
  • napitnina za lokalno osebje (osebje v baznem taboru, nosači)
  • stroški nastali zaradi spremembe ali odpovedi letov