Naša ustanovitvena ekipa smo trije posamezniki, ki si delimo podobno vizijo življenja. Živeti na prostem in doživljati naravo je naša strast ki jo radi delimo. Verjamemo, da lahko polna doživetja spremenijo življenje in odnos do njega. So ena najboljših naložb, ki jih lahko ljudje naredimo za sebe.

Smo intimno povezani z gorami in naravo, vsak na svoj način. Kar imamo skupnega, je naša radovednost in pustolovski duh. Svoje znanje in izkušnje, ki smo jih pridobili po vsem svetu, smo združili z dejavnostmi, ki jih imamo radi in smo jih pripravljeni deliti z vami. Naše poslanstvo je svetu pokazati slovenske gore, kanjone in doline. Nudimo doživetja kot so plezanje, pohodništvo ali vodene oglede naravnih znamenitosti. Želimo, da Slovenijo in njeno okolico resnično doživite, ustvarite vseživljenjske spomine in pridobite nova znanja.

Aleš Česen

Aleš Česen

Aleš je plezalnec in alpinist svetovnega formata.. Kot mednarodni gorski vodnik (IFMGA) rad svoje znanje, strast in izkušnje deli s obiskovalci iz vsega sveta.

Bil je na številnih plezalskih odpravah v Alpah, Himalaji, Karakoramu in drugod, kjer je opravil veliko težkih prvenstvenih vzponov. Eden od pomembnejših je bil prvi vzpon na Hagshu po severni steni (za kar je l. 2015 prejel zlati cepin), severozahodni greben Gasherbrum IV (poleti 2017) in zgodovinski prvi vzpon na Latok s severne strani (poleti 2018).

Pleza že od nekdaj. Še kot otrok je s starši in bratom potoval po razlišnih evropskih plezalskih destinacijah. Nekje na tej poti je ta vrsta dejavnosti nesporno postala velik del njega.

Danes je strasten alpinist, ki uživa v različnih plezalnih okoljih. Alpsko plezanje v težkih razmerah in visoki nadmorski višini je verjetno tisto, kar ga najbolj žene. Ko je v akciji bodisi alpinistično, smučarsko ali samo pohodniško, je njegova energija in ljubezen do gora in narave resnično nalezljiva.

Vilborg Arna

Vilborg Arna Gissurardóttir

Vilborg ima preko 20 let izkušenj v turizmu. Villa, kot jo kličejo prijatelji in družina, je odraščala na Islandiji kjer je tudi študirala turizma in kasneje magistriala iz MBA (‘Master of Business Administration‘). Po letih študija je sledila svojim sanjam in uspešno vodila številne polarne in visokogorske odprave. Med drugim je presmučala od obale Antarktike do južnega pola, se povpzela na najvišjo goro sveta in vse najvišje vrhove sedmih celin.

Sigurdur Bjarni Sveinsson

Sigurdur Bjarni Sveinsson

Siggi je islandski navdušenec nad naravo in podjetnik, doma v turizmu. Doma je ustanovil podjetje Midgard Adventure (2010, star le 23 let), soustanovil Midgard Basecamp (2017), ki je petično islandsko turistično podjetje in soustanovil Midgard Experience v Sloveniji. Odraščajoč na kmetiji starih staršev se je od zgodnjega otroštva s svojim očetom in dedkom potikal po islandski divjini. Tako si je pridobil spoštovanje do narave in islandskega podeželja. Povzpel se je na Denali, potoval po severni Patagoniji, plezal v Alpah ter raziskoval islandske gore. Vse to ob hkratnem razvijanju turističnih storitev in ustvarjanju vseživljenjskih spominov za svoje goste. “Všeč mi je najti navdih v naravi in ga prenesti skozi svoje podjetje še na druge. Tako vsi uživamo.”