Naša ustanovitvena ekipa smo trije posamezniki, ki si delimo podobno vizijo življenja. Živeti na prostem in doživljati naravo je naša strast ki jo radi delimo. Verjamemo, da lahko polna doživetja spremenijo življenje in odnos do njega. So enaena najboljših naložb, ki jih lahko ljudje naredimo za sebe. Polona in Aleš sta rojena v Sloveniji, medtem ko Siggi prihaja iz Islandije in se je v Slovenijo zaljubil že ob prvem obisku.

Smo intimno povezani z gorami in naravo, vsak na svoj način. Kar imamo skupnega, je naša radovednost in pustolovski duh. Svoje znanje in izkušnje, ki smo jih pridobili po vsem svetu, smo združili z dejavnostmi, ki jih imamo radi in smo jih pripravljeni deliti z vami. Naše poslanstvo je svetu pokazati slovenske gore, kanjone in doline. Nudimo doživetja kot so plezanje, pohodništvo ali vodene oglede naravnih znamenitosti. Želimo, da Slovenijo in njeno okolico resnično doživite, ustvarite vseživljenjske spomine in pridobite nova znanja.

Aleš Česen

Aleš Česen

Aleš je plezalnec in alpinist svetovnega formata.. Kot mednarodni gorski vodnik (IFMGA) rad svoje znanje, strast in izkušnje deli s obiskovalci iz vsega sveta.

Bil je na številnih plezalskih odpravah v Alpah, Himalaji, Karakoramu in drugod, kjer je opravil veliko težkih prvenstvenih vzponov. Eden od pomembnejših je bil prvi vzpon na Hagshu po severni steni (za kar je l. 2015 prejel zlati cepin), severozahodni greben Gasherbrum IV (poleti 2017) in zgodovinski prvi vzpon na Latok s severne strani (poleti 2018).

Pleza že od nekdaj. Še kot otrok je s starši in bratom potoval po razlišnih evropskih plezalskih destinacijah. Nekje na tej poti je ta vrsta dejavnosti nesporno postala velik del njega.

Danes je strasten alpinist, ki uživa v različnih plezalnih okoljih. Alpsko plezanje v težkih razmerah in visoki nadmorski višini je verjetno tisto, kar ga najbolj žene. Ko je v akciji bodisi alpinistično, smučarsko ali samo pohodniško, je njegova energija in ljubezen do gora in narave resnično nalezljiva.

Polona Juričinec

Polona je z naravo tesno povezana že od mladosti. Del otroštva je preživela na kmetiji s starimi starši, tako da ji je bila slovenska divjina vedno blizu. Učenje pomembnih veščin o tem, kako iti v naravo in jo raziskovati, je bilo za njo nekaj vsakdanjega. Kasneje je pristopila k tabornikom, kar ji je razširilo obzorja odkrivanja tudi malo bolj skritih kotičkov Slovenije. Takrat je našla tudi svojo pravo strast. Začela je hoditi v hribe in odkrivati gore. Po poklicu je učiteljica športa, zato ve, kako svoje plezalno znanje prenesti tudi na mlajše otroke.

Sigurdur Bjarni Sveinsson

Sigurdur Bjarni Sveinsson

Siggi je islandski navdušenec nad naravo in podjetnik, doma v turizmu. Doma je ustanovil podjetje Midgard Adventure (2010, star le 23 let), soustanovil Midgard Basecamp (2017), ki je petično islandsko turistično podjetje in soustanovil Midgard Experience v Sloveniji. Odraščajoč na kmetiji starih staršev se je od zgodnjega otroštva s svojim očetom in dedkom potikal po islandski divjini. Tako si je pridobil spoštovanje do narave in islandskega podeželja. Povzpel se je na Denali, potoval po severni Patagoniji, plezal v Alpah ter raziskoval islandske gore. Vse to ob hkratnem razvijanju turističnih storitev in ustvarjanju vseživljenjskih spominov za svoje goste. »Všeč mi je najti navdih v naravi in ga prenesti skozi svoje podjetje še na druge. Tako vsi uživamo.«

Kontaktni podatki

Bi želeli stopiti v stik z nami?

KONTAKT

Če imate zgodbo, ki bi jo radi delili z nami ali imate vprašanje, na katerega odgovora ne najdete na strani, nas kontaktirajte. Lahko nas dobite preko kontaktnih podatkov spodaj ali pa preko obrazca na desni strani.

Pševo 36, 4000 Kranj, Slovenija
Imate vprašanje?

STOPITE V STIK